Home  |   Over ons  |   Nieuws  |   Contact   

 

 

2011
Smart Grid op basis van xComfort en NGenius

Zou het niet mooi zijn als je huis je vertelt hoeveel energie er verbruikt en opgewekt wordt?

Dit is wat er gebeurt in het PowerHouse in Aalsmeer. Powerhousing is een concept met een duurzame visie. Namelijk: zou het niet mooi zijn om in een huis te wonen dat helemaal geen energie meer verbruikt, sterker nog dat zelf energie oplevert? Voldoende om zelfs je elektrische auto mee op te laden? Ja, dat is zeker mooi. Maar hoe weet je als bewoner hoeveel energie je woning daadwerkelijk verbruikt en oplevert? Daar hebben Eaton en Negotica in deze woning een Smart Grid installatie voor gemaakt.

Inzichtelijk maken van verbruik én opwekking
De uitdaging voor Eaton en Negotica was om alle techniek te laten praten met de bewoners van dit huis. Kortom: het inzichtelijk maken van het verbruik van energie en de opwekking van energie. Om dit te realiseren is er in de woning een huisautomatiseringssysteem geïnstalleerd.

Dit draadloze xComfort systeem van Eaton kon eenvoudig in de vertrekken geplaatst worden voor het meten (sensoren) en bedienen van verschillende installaties. Negotica heeft haar NGenius visualisatie en slimme logica in verbinding gebracht met xComfort en zodoende inzichtelijk gemaakt wat de installatie doet. In deze woning kan dit zelfs met een iPad of iPhone of andere smartphone.
 
Energie en energiestromen inzichtelijk met Smart Grid van Negotica Groningen

De woning is in 5 groepen verdeeld. Zo kunnen de bewoners zien wat het verbruik is in de technische ruimte (gebouwgebonden energieverbruik), wat het verbruik is voor het wassen en drogen en kunnen zij zien wat de windturbines en zonnepanelen los van elkaar opwekken. Smart Metering op zijn best.

Ook kan er een berekening gemaakt worden van het huisverbruik en van het verbruik en de opwekking van de gehele woning. De weergave is live. De verbinding is via internet, dus er worden altijd actuele weergaven getoond op de iPad. Ook kan er historie getoond worden, bijvoorbeeld van een dag, een week of een maand. Bovenstaande weergave toont waarden in Euro’s, kWh of kilogram CO2.

Morgen wordt het Powerhouse in Aalsmeer geopend door Elco Brinkman van Bouwend Nederland.

Disclaimer    Copyright 2007-2017 | Negotica Development Projects | Web of Devices