Home  |   Over ons  |   Nieuws  |   Contact   

 

 

2014

Negotica heeft uitgebreide ervaring als het gaat om domotica projecten waarbij sensoren en zintuigen een grote rol spelen. Samen met gebruikers en hun omgeving zorgen wij er voor dat mensen (langer) zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en leven. Een voorbeeld van een project waar we in participeren is de samenwerking met het oog- en oorhuis.

Het oog- en oorhuis is een organisatie die advies biedt ten behoeve van mensen die beperkt zijn of dit worden in horen én zien. Momenteel is het huis alleen digitaal te bezoeken. Het is echter de bedoeling dat er in de toekomst echte ruimtes ingericht worden waar men op bezoek kan komen. Het idee is om te ervaren hoe men met handigheden en hulpmiddelen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen, ook als men niet meer goed hoort en ziet.
Oog en oor huis - Negotica - Pand van de Toekomst
Op de foto herkent u waarschijnlijk de White Room in het Pand van de Toekomst. Dit was de setting voor een fotoserie van Janine Tuil waarbij onder regie van Saskia Jeulink herkenbare situaties in beeld zijn gebracht.

Samen met onder andere het Moeder Catharina Fonds en De Groningse Blindenstichting, wordt op deze manier aandacht gevraagd voor de problemen die o.a. ouderen kunnen krijgen als zij minder gaan horen en zien. Het oog- en oorhuis vraagt aandacht voor deze ideeën en mogelijkheden. Soms is aandacht al voldoende. Daarom werken wij graag mee aan deze campagne.
 

Disclaimer    Copyright 2007-2017 | Negotica Development Projects | Web of Devices