Home  |   Over ons  |   Nieuws  |   Contact   

 

 

2015
Sinds zorgorganisatie ZINN twee jaar geleden een oude bus in gebruik nam om de bewoners van de zorgcentra een tochtje door het ommeland te bieden bestaat er een wens bij de ouderen: de mogelijkheid om een soortgelijk tochtje te maken zónder de deur uit te moeten. 
 
Samen met Coen Verdouw van idCom greep Negotica deze uitdaging aan. Er werd een bus ontwikkeld die een vaste plaats krijgt in een zorgcentrum van ZINN. In de bus zijn vier zitplekken en er is ruimte voor twee rolstoelen of één bed. De ramen van deze bus zijn vervangen door grote beeldschermen waarop de films van langstrekkende landschappen en stadsbeelden te zien zijn. 
 
Door de interactieve elementen – de beelden, de geluiden, de stopknopjes – is het net alsof de ouderen een tochtje door het ommeland maken. Speciaal voor de kleinkinderen die op bezoek zijn bij opa en oma is de bestuurdersstoel ingericht met een dashbord en een stuur. 
 
Mocht de bouw en installatie van de bus een succes zijn, dan komt de attractie op de vier grote zorgcentra van ZINN te staan.
 
ZINN Negotica
 
Lees hier het volledige artikel in het Dagblad van het Noorden:
 
Disclaimer    Copyright 2007-2017 | Negotica Development Projects | Web of Devices