Home  |   Over ons  |   Nieuws  |   Contact   

 

 

2016

Negotica komt op veel plekken waar bewoners niet meer zelfstandig kunnen wonen. Mensen hebben intensieve verzorging, verpleging en behandeling nodig. Daarnaast is er aandacht voor de belevingswereld en eigen leefstijl van de bewoners een must vinden wij. De vraag is dan soms hoe je iemand kan vermaken die zichzelf niet meer kan vermaken. Als antwoord zetten wij in op belevingstechnologie. Het gaat om meervoudig zintuiglijke toepassingen die op mensen reageren en andersom.

Tensorgrid

Negotica tensor gridNegotica werkt aan aan een toepassingsplatform op basis van een sensorische matrix die gebruikt kan worden in een wand waardoor deze interactief wordt. Doordat deze matrix veranderingen in druk, versnelling, temperatuur, vervorming en kracht kan waarnemen, kunnen die waarden worden ingezet om devices aan te sturen. Wij focussen op de waarden die druk, versnelling en vervorming opleveren in dit tensorgrid.

Magneetballetjes

Bedenk, om een idee te krijgen van een tensor, wat je in een grid met magnetische balletjes zou kunnen meten.

  • Met een druk op een balletje meet je de specieke gebeurtenis.
  • Door het magnetische effect druk je de aanliggende magnetische balletjes mee en die impact kan worden gemeten.
  • De versnelling waarmee dit gebeurt is ook meetbaar.
  • Verschuift de druk, dan meet je het rimpeleffect wat je veroorzaakt.

Het gaat dus om heel subtiele metingen. Het verkrijgen van de waarden van geometrische tensor berekeningen en deze kunnen omzetten in aansturingscommando's leidt tot vernieuwende belevingstoepassingen.

Een van de eerste toepassingen is een interactieve wand waar je naar kunt kijken en over kunt praten. De wand praat terug als je deze aanraakt. Het tensorgrid wordt voor deze belevingsattractie gekoppeld aan intelligente software, audio content en luidsprekers.

Welzijn werkt voor iedereen

De filosofie achter de belevingstechnologie van Negotica is voor een ieder herkenbaar: Blije mensen zijn gezondere mensen.

Negotica en het zintuiglijke effect van voelen vertaalt naar tensors

Hoe het aaien van Arora leidt tot innovatieve tensortoepassingen

Wij hebben de ervaring dat het welzijn van een cliƫnt in relatie staat tot het welbevinden van de verzorger. Als er iemand blij wordt, dan wordt de verzorger dit ook. Bovendien werkt dit effect ook weer met terugwerkende kracht.

Het effect van een belevingstoepassing op de naaste omgeving van de gebruiker is dus iets waar je rekening mee houdt.

Disclaimer    Copyright 2007-2017 | Negotica Development Projects | Web of Devices