Home  |   Over ons  |   Nieuws  |   Contact   

 

 

2017

De CORTES2 is een product dat is ontwikkeld onder SPRINT@Work om metingen te verrichten binnenin een luchtdicht pak. Hierbij gaat het om de combinatie van de lichaamstemperatuur van de medewerker en om de temperatuur en luchtvochtigheid in de pakken die zij dragen. Hoe meet je dit en hoe verkrijg je de meetgegevens?

Negotica Hazmat monitoring met CORTES2

 

Temperatuursensoren in het oor en op de borst

De Cosinuss° One is een meetinstrument dat via een infraroodsensor de lichaamstemperatuur meet in het oor. Voor de ontwikkeling van de CORTES2 heeft Negotica een koppeling gemaakt tussen de Cosinuss° One wearable en een nieuw device wat op de borst kan worden gedragen dat temperatuur en luchtvochtigheid meet met behulp van een Arduino 101 microcontroller. Ten opzichte van een eerder model hebben wij de mogelijkheid voor interne dataopslag (op een SD-kaart) toegevoegd en nieuwere componenten en stroomvoorziening toegepast om het gehele product robuust en betrouwbaar te maken. Vervolgens hebben wij de code geschreven waarmee de data van de Cosinuss° One kan worden gelezen via Bluetooth 4.0 LE (low-energy). Hiervoor moest nieuwe software worden gebruikt, zodat de microcontroller de Cosinuss° One kan vinden en een specifiek datakarakteristiek kan uitlezen.

Dankzij de gegevens die worden verkregen kan iets gezegd worden over de efficiëntie van de werkzaamheden die worden uitgevoerd in deze luchtdichte hazmatpakken. Omdat er na enkele uren werken kans is op oververhitting is dit essentiële informatie om te weten.

Physical computing

Dit project past in het physical computing expertise domein van Negotica. In dit Hazmat project ten behoeve van Reym Groep meten RUG en UMCG onderzoekers de interactie van de mens ten opzichte van de omstandigheden in de luchtdichte omgeving van een pak dat wordt gedragen bij het hanteren van gevaarlijke stoffen.

SPRINT@Work

In het project SPRINT@Work werkt Negotica samen met onderzoekers, bedrijven en UMCG/RUG aan een instrumentarium voor 'self monitoring en interventie'. Wij vertalen het menselijk functioneren in bruikbaar informatie wat wij ook wel sousveillance noemen.

Disclaimer    Copyright 2007-2017 | Negotica Development Projects | Web of Devices