belevingstechnologie

Juiste inzet kan gezondheid verbeteren

Gezond zijn is een combinatie van fysieke en geestelijke gezondheid. Met het ouder worden ziet men vaak dat zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid afnemen. Voorbeelden van fysieke achteruitgang uiten zich vaak in verminderde mobiliteit en gezondheidsaandoeningen, waar geestelijke gezondheid minder kan worden door ziektes als Alzheimer en dementie.

 

Waar het gaat om fysieke gezondheid, denken we al snel aan medicatie en hulpmiddelen ter ondersteuning en/of behandeling van een persoon. Maar wat voor een medicijn is er voor mensen met een ziekte als dementie?

Bij zorginstelling ZINN in Haren had men hier een duidelijk antwoord op, namelijk “blije mensen zijn gezonde mensen”.

ZINN HAREn | Blije mensen zijn gezonde mensen 

 

Bij ZINN in Haren is de ervaring dat het ervaren van blijdschap een positieve bijdrage levert aan de geestelijke gezondheid van de bewoners. Een busreis door het Drentse landschap was een van de dingen waar hun bewoners blij van werden.

Vanwege de beperkingen van de bewoners werd het echter steeds lastiger om een busreis te organiseren. Hoe mooi zou het zijn als bewoners deze busreis zouden kunnen beleven vanuit hun eigen instelling? Dit uitgangspunt was de grondslag voor de ontwikkeling van de belevingsbus. 

Benieuwd waarmee we uw instelling kunnen helpen bij te dragen aan de geestelijke gezondheid en het geluk van uw bewoners? Graag komen wij met u in contact om te kijken naar de mogelijkheden! 

Meer over 10 jaar belevingstechnologie bij Negotica

| DE belevingsbus

Bij de belevingsbus vindt de reis plaats in het gebouw van de instelling zelf. De bewoners stappen in de hal van het gebouw op de bus. Een combinatie van interieur, techniek, kleur en geluidsbeleving zorgt ervoor dat de busreis als levensecht wordt ervaren. Ramen zijn vervangen door monitoren, waarop te zien is hoe de bus zich gemoedelijk door het Drentse landschap begeeft. Bewoners kunnen ook (eventueel) plaats nemen achter het stuur in de bus. De belevingsbus geeft bewoners, eventueel samen met familieleden, een veilige en toegankelijke manier om van de busreis te genieten.

Negotica_Belevingstechnologie_ZINN_Haren