top of page

Nieuw! Modbus P1 Gateway Lite

In dit blog vertellen we je graag wat meer over de ontwikkelingen omtrent de Modbus P1 Gateway.

Voor wie de Modbus P1 Gateway nog niet kent volgt hier nog even een korte introductie.

De Modbus P1 Gateway is een eigen ontwikkeld product van Negotica, waarmee de gebruiker alle binnenkomende data op de slimme meter via de P1 poort realtime uit kan lezen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de kWh-meters, leest de gateway de volledige dataset uit die via de P1 poort op de slimme meter, dus ook bijvoorbeeld het gasverbruik. De beschikbare data kan vervolgens via Modbus of TCP worden aangeboden aan de gebruiker.

Samenwerking met Priva en Loxone


De huidige gateway kan goed als standalone oplossing fungeren, maar wordt ook regelmatig in een ander systeem geïntegreerd. De integratie heeft onze klanten in staat gesteld om mooie toepassingen te realiseren, bijvoorbeeld loadbalancing voor laadpalen.


In nauwe samenwerking met een aantal van onze partners, is de integratie van de gateway naar een nog hoger niveau getild. We zijn dan ook erg trots dat de gateway een eigen koppeling heeft gekregen met de Priva Blue ID en de mini-server voor de Loxone smart homes.


Ben je benieuwd naar hoe je de gateway in jouw systeem kunt integreren, neem dan contact met ons op!

Modbus P1 Gateway Lite

Familie-uitbreiding, de Modbus P1 Gateway Lite

De eerste versie van de gateway werd enthousiast ontvangen en vanuit onze klantenkring kregen wij veel feedback die wij direct meegenomen hebben in verschillende updates. Bijvoorbeeld door het toevoegen van registerwaarden voor de Belgische markt, waar men volop bezig is met de uitrol van slimme meters.

Voor grotere projecten, waarbij een meervoud aan gateways nodig is, hebben we ervaren dat de kostprijs van de gateway af en toe een drempel vormde. De prijs van de Mobdus P1 Gateway wordt vooral bepaald door de intelligentie en opties die zijn geïmplementeerd in dit model, om het product ook zijn “stand alone” functionaliteit te geven.

Om van de gateway ook voor grotere volumes een interessant product te maken, is de Modbus P1 Gateway Lite ontwikkeld. Een nieuw lid in de familie van Modbus P1 Gateways!


Wat is er nu anders aan dit kleinere zusje van de Modbus P1 Gateway?

In het kort, niet zo heel veel!


De functionaliteit van de gateway lite blijft hetzelfde. Ook met de gateway lite kun je nog steeds realtime de data vanuit de slimme meter uitlezen.


Wat wel anders is dat op de Modbus P1 Gateway Lite geen TCP/IP aansluiting aanwezig is en hiermee ook de via browser toegankelijke instellingenpagina is komen te vervallen.


De gateway lite is dus alleen toe te passen in combinatie met een reeds aanwezig Modbus besturingssysteem.


Wat ook anders is, is de prijs, deze zal een stuk lager komen te liggen dan bij de Modbus P1 Gateway.Wanneer is de Gateway lite beschikbaar?


De verwachting is dat de gateway lite dit najaar op de markt gebracht wordt. Nog even geduld dus.


Wil je meer weten over de Modbus P1 Gateway Lite, of wil je graag op de hoogte gehouden worden van deze ontwikkeling? Stuur dan gerust een email naar future@negotica.net en dan nemen wij contact met je op!

Comments


bottom of page