top of page

zorg

Of het nu gaat over welzijn, veiligheid, comfort of zelfredzaamheid, 

we ondersteunen u graag bij het verbeteren van uw zorgverlening. 

Uw visie

Vanuit uw visie op excellente zorg, denken wij met u mee over hoe onze technologie hieraan het beste kan bijdragen. 

Ervaring

Negotica heeft jaren aan ervaring in de sector en een uitgebreid trackrecord qua projecten in de zorg.

integratie

Door middel van totaalintegratie zorgen we ervoor dat technologie gebruiksvriendelijk en laagdrempelig blijft voor zowel bewoner als hulpverlener. 

NUAS Zorgdomotica

De standaard voor welzijnsdetectie en
persoonlijke veiligheid

Hoe kunnen wij met onze technologie zelfregie teruggeven aan de cliënt en tegelijk de hulpverlener ondersteunen? Vanuit deze vraag heeft Negotica Development Projects NUAS ontwikkeld, de oplossing voor welzijnsdetectie en veiligheid.

 

NUAS is in 2017 bekroond met een plek in de MKB Innovatie Top 100 en wordt met veel enthousiasme op meer dan 50 locaties in Nederland gebruikt ten behoeve van cliënt en hulpverlener en zorginstelling. Volgens de jury was het combineren en slim laten samenwerken van alle apparatuur in een gebouw een kunst die maar weinigen beheersen. Juist hierdoor ontstaan de mogelijkheden en een oplossing die zich continu aanpast en effectief blijft.

  

bigstock-Side-view-of-mixed-race-nurse--
Optimale ondersteuning voor cliënt en zorgverlener  

 

In geval van de NUAS-toepassing voor welzijnsdetectie, worden alle relevante apparatuur in de omgeving van de bewoner of zorgvrager met elkaar verbonden. Vanaf dat moment waakt het huis over het welzijn van deze bewoner. Er wordt niet ingeleverd op de kwaliteit van zorg of op de privacy van de cliënt. De bewoner kan voortaan ongestoord slapen, mocht de bewoner ’s nachts wakker worden en uit bed gaan, dan gaat de verlichting automatisch aan op de juiste lichtsterkte.

 

Mocht hij of zij toch onverhoopt na een gang naar het toilet niet meer terugkeren naar bed, dan krijgt de zorgmedewerker een seintje. NUAS kan per individu optimaal worden ingesteld, dit kan door de zorgverlener zelf worden gedaan. Want maatwerk is de standaard en zo moet het zijn voor mensen. *NUAS staat voor ‘NGenius Unattended Autonomous Surveillance’  

Grenzeloos in mogelijkheden en toepassingen

 

Door het handig combineren van sensoren en functionaliteiten wordt het welzijn van de bewoners verhoogd, kan de medewerker haar

(of zijn) tijd beter benutten en wordt de situatie een stuk veiliger met behoud van privacy.

Het combineren en slim laten samenwerken van diverse gewenste oplossingen maakt dat de mogelijkheden van NUAS grenzeloos zijn.

In de praktijk wordt NUAS uitgevoerd met onderstaande basistoepassingen:

• Noodknoppen, zowel persoonsgebonden als geplaatst in ruimtes

• Bed melders, eventueel met verlichting

• Deurcontacten

• Ontruiming bij brand

• Deurbel met camera

• Poort met dwaaldetectie

NUAS is zodanig ontwikkeld dat nieuwe gebruikerswensen er uitstekend op kunnen landen. Omdat er ook kan worden gekoppeld met reeds bestaande of aanwezige systemen en apparatuur, ontstaat er bovendien een nieuwe innovatielaag daar waar NUAS wordt ingezet.

Vrijheidsvergroting en de Wet Zorg en Dwang

 

Kenmerkend voor onze oplossingen is dat juist technologie niet de beperkende factor is. NUAS kan daarbij per bewoner ingeregeld worden. Dit is belangrijk want het streven naar meer vrijheid en zelfregie voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking wordt steeds vaker de dagelijkse praktijk.

Juist dankzij de mogelijkheid tot individuele afstelling is NUAS daarom helemaal klaar voor de Wet Zorg en Dwang die op 1 januari 2020 van kracht is geworden. NUAS is cliëntvolgend by design, waardoor de bewoner een optimale vrijheidsbeleving ervaart, zonder in te leveren op

privacy.

Ook binnen een meer dwangmatig kader biedt NUAS u alternatieven en mogelijkheden dankzij ´de instelbare vrijheidsvergroting´ voor cliënten én medewerkers.

Winst voor de cliënt, zorgverlener en zorginstelling

Het bevorderen van de nachtrust is een mooi effect van wat NUAS teweegbrengt. NUAS zorgt voor extra ogen en oren en maakt van het gebouw als het ware een zorgrobot. Door in te zetten op NUAS realiseert u een beter vrijer leven voor de cliënt, een prettiger en veiligere werkomgeving voor de zorgverlener en efficiënte en betaalbare zorg voor de instelling. Door efficiëntere zorg zien we in de praktijk dat NUAS zichzelf terugverdiend.

Samen een duurzame brug slaan tussen zorg en technologie

 

Door actief met alle betrokken partijen in gesprek te gaan, komen de beste oplossingen en innovaties tot stand. Er is sprake van klant gedreven innovatie, dit houdt in dat niet wij, maar u als inhoudelijk expert bedenkt wat u nodig heeft. Deze manier van samenwerken is wat ons uniek maakt en kenmerkt.

Wij geloven in een duurzame relatie met de gebruikers van onze producten en diensten, een mooi voorbeeld hiervan zijn onze zogeheten ‘user experience-sessies'. Tijdens deze sessies kijken we samen met belanghebbenden en eindgebruikers wat er verbeterd zou kunnen worden aan hun NUAS-toepassing en welke innovaties gewenst zijn. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de oplossing u blijft bedienen, zo zetten wij in op een duurzame relatie!

Wij zijn klaar voor de toekomst, u ook?

 

De zorgmarkt verandert in een snel tempo. Vergrijzing, personeelskrapte, zwaardere zorgvraag en bezuinigingen zijn slechts enkele uitdagingen waar de sector mee te maken heeft. Graag gaan wij deze uitdagingen samen met u aan. Wij zijn van mening dat onze NUAS-oplossing u hiervoor (het) de perfecte (platform)basis/oplossing biedt.

bottom of page