top of page
luxebadkamers
Domotica in uw woning

Wat is Domotica?

Domotica is het slim verbinden van apparaten in uw woning en/of pand en het mogelijk maken deze aan te sturen vanaf één apparaat, bijvoorbeeld met een app op uw telefoon. Domotica is al jaren bezig aan een opmars. Men wil veiliger en comfortabeler wonen en werken. Domotica ondersteund hierin, het huis of gebouw van de toekomst is geen toekomst meer!

Tegenwoordig kan men al heel laagdrempelig kennismaken met toepassingen van domotica, denk hierbij aan speciale verlichting, zonweringen en/of deursystemen welke u met een afstandsbediening of app aan kunt sturen. De eenvoudigste toepassingen van deze voorbeelden, worden tegenwoordig verkocht door bouwmarkten en woonzaken en kunnen gemakkelijk worden toegepast.

Veel van deze producten schieten echter voorbij aan wat domotica echt is, namelijk verschillende apparaten aansturen vanuit één systeem. Wat we nu vaak zien is dat oplossingen op de markt merkgebonden zijn, en wanneer men wil combineren, er toch al snel sprake is van meerdere afstandbedieningen en/of apps. Dit is niet waar domotica voor staat!

Wanneer u op zoek bent naar een totaaloplossing, zullen de standaardoplossingen uit de bouwmarkt niet meer voldoen. Negotica is actief in de domoticamarkt sinds haar ontstaan en kan u adviseren over goed werkende totaaloplossingen voor uw gebouw van de toekomst. Naast een aantal vooraanstaande merken, heeft Negotica ook haar eigen domoticasysteem, lees snel verder wat we voor u kunnen betekenen!

 

Eaton xComfort

 

Eaton is een energiebeheerbedrijf met meer dan 97.000 medewerkers, dat in meer dan 175 landen actief is. Omdat zaken als duurzaamheid, comfort en veiligheid vaak onderdelen zijn van een domoticasysteem, heeft Eaton deze stap dan ook gezet met “Xcomfort”.

xComfort is het draadloze domoticasysteem van Eaton dat comfort, veiligheid en energiebesparing combineert.

Het domoticasysteem biedt perfecte en flexibele oplossingen voor de regeling van verlichting, zonwering en warmte in woningen en kleine kantoren. Waarschuwingsfuncties geven een gerust gevoel als u niet thuis bent, en u kunt via draadloze communicatie het energieverbruik van uw huis vanuit uw woonkamer zien en ook hoeveel energie er door eventueel aanwezige zonnepanelen opgewekt wordt.

Loxone Smart Home

 

Loxone is een gerenommeerde partij voor domotica-oplossingen voor uw thuissituatie. Kenmerkend aan de domotica van Loxone is dat de domotica met name er op gericht is het comfort in uw thuissituatie te vergroten.

KNX technologie

 

KNX is een technologie welke zich goed leent voor de meer geavanceerde domotica. KNX is niet zozeer een merk, maar meer een protocol wat door veel bedrijven internationaal wordt gebruikt. Met name in grotere en bedrijfsmatige toepassingen kan een KNX systeem een goede keuze zijn voor domotica en gebouwautomatisering.

Ngenius voor maatwerk

 

NGenius is de domoticaoplossing van Negotica. NGenius is een open platform welke aangesloten kan worden op alle fabrikanten, leveranciers en technologieeën. NGenius bewijst haar waarde wanneer bovengenoemde systemen net niet hetgeen bieden waar u naar op zoek bent. Doordat NGenius niet merkgebonden is, biedt het daardoor mogelijkheden meerdere domotica oplossingen te combineren, of aan te sluiten op een eigen ontworpen oplossing voor uw uitdaging vanuit ons!

Wat kunt u zoal doen met NGenius

 

Dit kunnen wij niet voor u invullen, u bent zelf de architect van uw gebouw van de toekomst.

Wel kunnen we u vertellen wat onze klanten die u voorgingen graag wilden en kregen!

  • Verlichting

  • Verwarming

  • Poortcontrole/intercom

  • Alarm

  • Ventillatie/airco?

  • Zonwering

 

Alles kunnen bedienen vanuit één app.

 

De NGenius app stelt u in staat om alle aangesloten apparatuur makkelijk met één druk op de knop te bedienen. Maar dit is niet alles, een volgende stap kan zijn dat het systeem uit zichzelf bijdraagt aan uw comfort, veiligheid, maar ook energiebesparing. Denk hierbij aan:

  • zonwering welke automatisch naar beneden gaat

  • verlichting welke automatisch aan of uit gaat wanneer er wel of geen beweging wordt gedetecteerd in een ruimte

  • verwarming die zichzelf uitzet wanneer niemand meer in het gebouw aanwezig is

  • het zelf instellen van sfeerstanden in uw woning of pand. Bijvoorbeeld dimlicht en gesloten gordijnen wanneer het tijd is voor die favoriete film, of misschien wel het geven van een sterke bedrijfspresentatie!

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden, wat ons betreft zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

Ik ben klaar voor de toekomst! Hoe nu verder?

 

Als u geïnteresseerd bent in bovenstaande en benieuwd bent wat wij voor u kunnen betekenen, dan komen wij graag met u in contact.

 

Contact begint bij Negotica bij een vrijblijvend gesprek. Samen met u brengen we uw wensen in kaart. Vervolgens gaan wij voor u kijken welke oplossingen er zoal zijn. Afhankelijk van uw voorkeuren en/of budget zoeken wij voor u de beste oplossingen in de markt, en sluiten wij deze aan op het NGenius platform. Bestaat de oplossing nog niet? Dan gaan wij samen met u kijken of we de oplossing zelf kunnen maken. Ook na het doorhakken van de knoop, zal Negotica nauw betrokken blijven bij de oplevering. Negotica zal zorgen dat de installatie goed uitgevoerd worden en u ook na oplevering blijven ondersteunen, dat is waar wij voor staan!

Bent u geïnteresseerd, of wilt u graag meer informatie van ons ontvangen?

 

Klik dan hier om contact met ons op te nemen.

bottom of page