top of page

Belevingstechnologie

Sensortechniek en meeslepende belevingstechnologie
VAN Negotica ZORGEN VOOR een onvergetelijke indruk

Mr. Mofongo robotarm.jpg

Met de snelle ontwikkeling van sensortechnologie creëert Negotica echt nieuwe dimensies van ervaringen. Door inzet van componenten en sensoren maken we effecten met beeld, geluid, beweging, lucht, geur en kleur mogelijk en leggen hiermee de basis voor een onvergetelijke indruk die ieder keer weer anders kan zijn. Vandaar dat al die mensen iedere keer weer terugkomen. Iedereen wil er bij zijn!


Kenmerkend voor de belevingstechnologie bij Negotica is de gecombineerde ontwikkeling van sensorische en zintuigelijke toepassingen. De beleving komt tot stand door middel van onbewuste interactie of een gestuurde actie. Dit klinkt misschien abstract, maar dat niets minder waar is, maken de voorbeelden hieronder duidelijk.


De wil om iets te creëren dat zijn weerga niet kent is voor onze klanten bij het maken van plannen voor innovatieve gebouwen, evenementen of attracties een belangrijke drijfveer. Doordat deze ondernemende leiders begrijpen hoe belangrijk bouwen met beleving is maken zij de attractie, pakken ze de attentie en de prijzen. Het zijn deze 'prospective thinkers' die we koesteren.
 

Zoals Mr. Monfongo

Bezoekers komen hier niet alleen graag vanwege het goede eten en drinken, maar ook voor de unieke features, zoals een geautomatiseerde robot voor het maken van cocktails, die een onvergetelijke draai aan de cocktailervaring geeft.
Deze en de andere voorbeelden hieronder laten zien hoe de impact van deze technologie zich uitstrekt over verschillende domeinen, waaronder entertainment, onderwijs, gezondheidszorg en bedrijfsleven.


Belevingstechnologie bestaat omdat er meer is dan comfort, energie, veiligheid en zorg, onze bekende smart building control gebieden. De afgelopen 15 jaar is belevingstechnologie een extensie van onze omgevingsbesturing geworden maar wij realiseren ook op zichzelf staande projecten. Wat we altijd zien: belevingstechnologie verkoopt zichzelf . 

RObots & Mr. Mofongo

Bij Mr. Mofongo ontdek je het summum van belevingstechnologie: de Rooftop Winebar is de plek waar innovatie en beleving samenkomen!

Allemaal verschillende apparatuur, intelligent verbonden door één systeem, nauwkeurig op elkaar afgestemd. 

Smart Building Control is toegepast voor de gebouwaansturing maar er zijn ook attracties die speciale aansturing nodig hebben. Zo is robotarm in de Rooftop Winebar sensationeel om naar te kijken terwijl je een avondje uit bent. Maar wat gebeurt er onder de motorkap?

De verschillende componenten worden aangestuurd via één systeem met een specifieke timing. Zo pakt de wijnrobot de wijn uit de wijnkast en presenteert deze op een scherm in de vloer waar de wijn vandaan komt. Het vergt specifieke fijn stemming en dan heb je ook wat. Want 

zeg nou zelf, wat is een 'night out' waard zonder belevingstechnologie.

Een bus vol ideeën

Een virtuele bus die zich richt op de beleving de dementerende bewoners van De Dilgt. De bus brengt herinneringen tot leven en ZINN Haren combineert zo kwaliteit van zorg met kwaliteit van leven.

Wat maakt deze attractie zo bijzonder en uniek? Het is de perfecte combinatie van interieur, techniek en content en het effect op bewoners en omgeving. Perfectie mogelijk omdat er tijdens het hele ontwikkelingsproces nauw met iedere betrokkene is samengewerkt. 

Wat zit er onder de motorkap? In de eerste plaats zijn de ramen vervangen door grote televisieschermen waarop de reiziger de prachtig gefilmde routes uit de omgeving van Haren en Groningen voorbij ziet glijden. Het gevoel van reizen wordt versterkt omdat je zowel opzij als vooruit kunt kijken, net als in een echte bus. En net als in een echte bus, als je op de stopknop drukt, dan stopt de bus.

Hoe breng je EEN beursvloer tot leven

Van Wonen&Co, in samenwerking met Martiniplaza en het Dagblad van het Noorden, mochten wij een sensationele sensorische attractie maken. Dit unieke evenement betrof het Duurzaamheidlabyrint met een dertigtal vernieuwende ondernemers die hun ambacht en materialen vijf dagen lang voor een groot publiek brachten.

Wat kan er mooier zijn dan deze woonbeleving op Wonen&Co tot leven te brengen met belevingstechnologie? Goed, dat was niet ons idee maar het beeld van iemand met visie die ons vond. Zo werkt dit.

Wij gingen de uitdaging aan! Met de inzet van sensoren en componenten en effecten als beeld, geluid, beweging, lucht, geur en kleur in interactie met de bezoekers die lachen en dansen. Je wilt het beleven om te geloven. Gelukkig hebben we video nog. 

bottom of page