top of page

Wat is Domotica?

Domotica is het slim verbinden van apparaten in uw woning en/of pand en het mogelijk maken deze aan te sturen vanaf één apparaat, bijvoorbeeld met een app op uw telefoon. Domotica is al jaren bezig aan een opmars. Men wil veiliger en comfortabeler wonen en werken. Domotica ondersteund hierin, het huis of gebouw van de toekomst is geen toekomst meer!

Tegenwoordig kan men al heel laagdrempelig kennismaken met toepassingen van domotica, denk hierbij aan speciale verlichting, zonweringen en/of deursystemen welke u met een afstandsbediening of app aan kunt sturen. De eenvoudigste toepassingen van deze voorbeelden, worden tegenwoordig verkocht door bouwmarkten en woonzaken en kunnen gemakkelijk worden toegepast.

Een boel van deze producten schieten echter voorbij aan wat domotica echt is, namelijk verschillende apparaten aansturen vanuit één systeem. wat we nu vaak zien is dat oplossingen op de markt merkgebonden zijn, en wanneer men wil combineren, er toch al snel sprake is van meerdere afstandbedieningen en/of apps. Dit is niet waar domotica voor staat!

Wanneer u op zoek bent naar een totaaloplossing, zullen de standaardoplossingen uit de bouwmarkt niet meer voldoen. Negotica is actief in de domoticamarkt sinds haar ontstaan en kan u adviseren over goed werkende totaaloplossingen voor uw gebouw van de toekomst. Naast een aantal vooraanstaande merken, heeft Negotica tevens haar eigen domoticasysteem, lees snel verder wat we voor u kunnen betekenen!

Alles kunnen bedienen vanuit één app.

De NGenius app stelt u in staat om alle aangesloten apparatuur makkelijk met één druk op de knop te bedienen. Maar dit is niet alles, een volgende stap kan zijn dat het systeem uit zichzelf bijdraagt aan uw comfort, veiligheid, maar ook energiebesparing. Denk hierbij aan:

  • zonwering welke automatisch naar beneden gaat

  • verlichting welke automatisch aan of uit gaat wanneer er wel of geen beweging wordt gedetecteerd in een ruimte

  • verwarming die zichzelf uitzet wanneer niemand meer in het gebouw aanwezig is

  • het zelf instellen van sfeerstanden in uw woning of pand. Bijvoorbeeld dimlicht en gesloten gordijnen wanneer het tijd is voor die favoriete film, of misschien wel het geven van een sterke bedrijfspresentatie!

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden, wat ons betreft zijn de mogelijkheden eindeloos.

bottom of page