top of page

zorg

Of het nu gaat over welzijn, veiligheid, comfort of zelfredzaamheid, 

we ondersteunen u graag bij het verbeteren van uw zorgverlening. 

Uw visie

Vanuit uw visie op excellente zorg, denken wij met u mee over hoe onze technologie hieraan het beste kan bijdragen. 

Ervaring

Negotica heeft jaren aan ervaring in de sector en een uitgebreid trackrecord qua projecten in de zorg.

integratie

Door middel van totaalintegratie zorgen we ervoor dat technologie gebruiksvriendelijk en laagdrempelig blijft voor zowel bewoner als hulpverlener. 

bigstock-Smiling-Nurse-Caregiver-With-A-
| Zorgdomotica

Het zorgdomotica systeem “NUAS” staat garant voor meer comfort, zorg en veiligheid voor zowel hulpverlener als bewoner. Met dit zorgdomotica systeem denkt het gebouw zelfstandig met u mee over de veiligheid en welzijn van uw bewoners. Ziet het systeem iets afwijkends, dan wordt uw zorgpersoneel hier snel en adequaat over geïnformeerd.  

 

Naast de veiligheid en welzijn, zorgen we ook voor meer comfort. Denk hierbij aan zaken als automatische (looppad) verlichting en zonwering. Deze innovatieve oplossing wordt compleet op uw wensen en die van uw bewoners afgestemd.

 

Op dit moment wordt zorgdomotica van Negotica toegepast op meer dan 60 locaties door het hele land heen. Hoe we de thema’s veiligheid, welzijn en comfort integreren in één oplossing? Daar vertellen we u graag meer over!

| langer thuis wonen

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn een groot goed. Naast het feit dat men graag zelfredzaam is, wordt in het kader van de “participatiesamenleving” ook aangedrongen op het zo lang mogelijk thuis wonen vanuit de overheid. Maar wat als je een beperking hebt, of vanwege een ouder wordende leeftijd de zelfredzaamheid steeds lastiger wordt? 

 

Bij Negotica geloven wij dat met het innovatief toepassen van zorgtechnologie, u minder afhankelijk hoeft te zijn van (mantel)zorg aan huis, of zelfs de gang naar een verpleeghuis en/of wooninstelling kan worden uitgesteld of al dan niet voorkomen kan worden. 

 

Benieuwd hoe we dit samen met u doen?

bigstock-Happy-senior-woman-using-mobil-
langer thuis wonen
Dwaaldetectie
bigstock-Square-Tile-Marble-Path-Illumi-
| Dwaaldetectie

Ieder mens wil zelfredzaam en vrij zijn. Maar hoe kunnen we omgaan met een situatie, waarbij vrijheid een risico wordt voor iemands veiligheid? 

Dit is een vraag welke we vooral zien binnen de psychogeriatrie, bij dementerende bewoners van zorginstellingen. Een bekend verschijnsel bij deze groep is het dwalen. Een bewoner gaat aan de wandel, maar is niet meer scherp op welke risico’s dit met zich meebrengt, denk hierbij aan zaken als verkeersveiligheid, maar ook de weg weer terug kunnen vinden naar de instelling. 

Hoe kunnen we deze mensen zoveel mogelijk vrijheid geven, zonder dat dit gevaarlijke risico’s met zich mee brengt?  

 

| Belevingstechnologie

Het betreft hier een virtuele bus voor mensen die een stukje willen rijden maar dit niet meer kunnen.

Dankzij een combinatie van uiteenlopende sensorische en technologische toepassingen, in de setting van een echte bus, beleven de bewoners een echte busreiservaring.

bigstock-Red-Button-Stop-On-The-Bus-Bu-2
Belevingstechnologie

Domotica 

 

Domotica is het slim verbinden van apparaten in uw woning en/of pand  waarbij deze worden aangestuurd vanaf één apparaat, bijvoorbeeld via een app op uw telefoon. Domotica is al jaren bezig aan een opmars doordat het veiliger en comfortabeler wonen en werken ondersteunt.

Tegenwoordig kan is al heel laagdrempelig kennis te maken met toepassingen van domotica, denk hierbij aan speciale verlichting, zonweringen en/of deursystemen die u met een afstandsbediening of app aan kunt sturen. De eenvoudigste toepassingen hiervan worden tegenwoordig verkocht bijvoorbeeld door bouwmarkten en kunnen gemakkelijk worden toegepast.

Veel van deze producten voldoen echter aan dat wat domotica echt kenmerkt, namelijk het aansturen van verschillende apparaten vanuit één systeem. Wat we nu vaak zien is dat oplossingen op de markt merkgebonden zijn, en wanneer men wil combineren, er toch al snel sprake is van meerdere afstandsbedieningen en/of apps. Wanneer u op zoek bent naar een goede totaaloplossing, zullen produkten uit de bouwmarkt niet voldoen.

 

Negotica is actief in de domoticamarkt sinds haar oprichting en kan u adviseren over goed werkende totaaloplossingen voor uw gebouw van de toekomst. Naast produkten van een aantal vooraanstaande merken, levert Negotica tevens haar eigen domoticasysteem.

bigstock-Smart-Home-Intelligent-House--3
bottom of page